Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Ένα, δύο, τρία πολλά Πολυτεχνεία


Το παλιό σύνθημα ξανά επίκαιρο, με ηγέτη τη δημαρχάρα του Κορυδαλλού. Ο μέγας αντιεξουσιαστής στην εξουσία του Δήμου. Ο γίγας της αυτοδιοίκησης που τα χώνει στην ανάλγητη κυβέρνηση.
Αυτός που ξημερωνόταν στο περίπτερο του ΠΑΣΟΚ και πήρε τελικά το χρίσμα του υποψηφίου, δαγκώνει τώρα το χέρι που έγλυφε.
Αν τον άκουγε κανείς στη ψήφιση του προυπολογισμού θα νόμιζε ότι ακούει το γέρο Μακρή στη Καισαριανή, τότε που σφυροκοπούσε τα χρόνια του 70 τις δεξιές κυβερνήσεις.
Ελληναρά μου εσύ που έκανες την πάπια για τα Μνημόνια και τη ταφόπλακα που λέγεται Καλλικράτης, τώρα μας βγήκες Βελουχιώτης. Ας όψονται κάτι γαλάζιοι, κάτι ροζουλί και κάτι δήθεν πράσινοι που έψαχναν να τρουπώσουν. Μα δεν πειράζει, ότι και να λες θα μείνεις στην ιστορία σαν ο άνθρωπος που τίναξε τη μπάνκα. Καλά νάμαστε να γελάμε σε λίγα χρόνια μαζί σου και με τους χαμαιλέοντες που έχεις μαζέψει. Νάξερες κακομοίρη πόσο γρήγορα πηδάνε τα ποντίκια όταν βουλιάζει το πλοίο. 'Οτι και να γίνει πάντως, ακόμα και όλα να σου πάνε πρίμα, έχεις σίγουρα μια θέση στο κάδρο των δημάρχων που έφεραν πιο γρήγορα την πτώχευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου