Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΔΥΤΙΚΑ


Να λειτουργήσει άμεσα ο σταθμός στο «τριεθνές» όπως και να λέγεται

Όμηροι στα πολιτικοοικονομικά παιχνίδια, της διαπλοκής, της διαχρονικής μίζας είμαστε εμείς οι κάτοικοι της Δυτικής Αθήνας.
Ο σταθμός «Αγία Μαρίνα» (πρώην Χαϊδάρι) ήταν προγραμματισμένος να λειτουργήσει από το 2008, η ημερομηνία μετατέθηκε για το 2009, μετά για τον Μάρτιο του 2010, στη συνέχεια για τον Μάιο του 2011. Γνωρίζουμε ότι ο σταθμός είναι έτοιμος. Όμως σύμφωνα με τις πρόσφατες πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν και δεν διαψεύτηκαν «οι επεκτάσεις του μετρό προς τα νότια και δυτικά προάστια έχουν µπλοκάρει και χωρίς το σύστηµα της σηµατοδότησης, οι σταθµοί απλώς θα υπάρχουν με τις εγκαταστάσεις να φθείρονται από την αχρηστία.» (ΤΑ ΝΕΑ 4/3/2011).
Ο λόγος των συνεχών αναβολών είναι η εμπλοκή των κυβερνήσεων με τη SIEMENS για το σύστημα τηλεδιεύθυνσης, αναβολές για τις οποίες οι πολίτες της Δυτικής Αθήνας δεν έχουν καμία ευθύνη και συμμετοχή.
Η μη λειτουργία του έτοιμου σταθμού ΜΕΤΡΟ στο τριεθνές «Αιγάλεω – Αγία Βαρβάρα – Χαϊδάρι» θα λειτουργήσει ως ντόμινο καθυστερήσεων της επέκτασης των επόμενων σταθμών προς Πειραιά.
 Επειδή εμείς οι κάτοικοι της Δυτικής Αθήνας έχουμε δικαιώματα στη δημόσια συγκοινωνία,
 Επειδή δεν μπορούμε να παραμείνουμε παρατηρητές στο «πολιτικοοικονομικό» παιχνίδι που παίζεται,
Καλούμε κάθε υπεύθυνο πολίτη που δεν θέλει να παραμείνει θεατής να συμμετάσχει στη συνάντηση συντονισμού στις 17/3/2011 στη «Στέγη Πολιτισμού» (πρώην ΝΕΛΕ), Κολοκοτρώνη 36, Χαϊδάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου