Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Aυτός, αυτοί και η θεσμική συναλλαγή!!!


Η μαύρη γάτα που τρώει Κορυδαλλούς και όχι μόνο.

Η "εθνική συνεννόηση" είναι γεγονός στον Κορυδαλλό και παρά τις φήμες ότι εξαργυρώνονται γραμμάτια απ΄τον Δήμαρχο, η ιστορία επιφυλάσσει και άλλες εκπλήξεις. Περιμέναμε την τελική διαμόρφωση του δημαρχοκεντρικού απαράτ γιά να ολοκληρωθεί το σταυρόλεξο που φαίνεται ως τώρα να λύνει ο κ. Κασιμάτης με όλους τους "γαμπρούς" του ψηφοδελτίου του.
Έχουμε και λέμε: ικανοποίηση του κομματικού ΠΑΣΟΚ με δύο αντιδημάρχους και ενσωμάτωση του ισχυροποιημένου δεξιού μπλόκ με προεδρία στο Δημοτικό Συμβούλιο και με υπόσχεση γιά τη θέση σε συμπαραστάτη του πολίτη σε πρώην σύμβουλο της δεξιάς παράταξης και αποτυχόντα να εκλεγεί υποψ. δημοτικό σύμβουλο της παράταξης του Δημάρχου. Υπάρχουν και πολλοί άλλοι βολευθέντες σε έμμισθο αξίωμα, π.χ. από το κύκλωμα πρώην πράσινου υπουργού, από το μηχανισμό του πρώην Δημάρχου και αναβαθμισμένου σήμερα σε αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, από διάφορους "ανέταχτους" που υποκριτικά ομνύουν στην αυτοδιοίκηση και άλλους σφουγγοκολάριους που αυτοαποκαλούνται ειδικοί. Παρ΄όλα αυτά είναι κοντά τα ποδάρια μιάς τέτοιας εξισορροπιστικής προσπάθειας όπου όλοι οι εταίροι είναι έτοιμοι στους βατήρες με το βλέμμα στο νήμα γιά τις επόμενες εκλογές.
Κάποιοι είπαν το 2006 ότι αυτό το αλλοπρόσαλλο σχήμα δεν είχε πιθανότητες επιβίωσης. Στην αρχή (2006-2008) προσπάθησαν να εμφανισθούν ως το νέο και διαφορετικό. Η πορεία και τα πεπραγμένα τους διέψευσαν τα πάντα. Υπερδιπλασίασαν το χρέος φτάνοντάς το σε δεκάδες εκατ. ευρώ γιά να σμιλεύσουν, όλη η παρέα και πάλι μαζί, την ταφόπλακα της πόλης.Αναμένουμε άρα εναγωνίως, γιά το αν θα λειτουργήσουν όλοι μαζί σαν τον Σαμψών που πέθανε λέγοντας το παροιμιώδες, "απελθέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων".Αγωνία γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι κανένας από τους επίγονους των κ. Κασιμάτη-Χρήστου δεν θα ζητήσει το λογαριασμό της πτώχευσης, αφού όλοι μαζί το προκάλεσαν εδώ και δύο περίπου δεκαετίες. Αγωνία, γιατί γνωριζόμαστε στη πόλη τούτη τη μικρή. Αυτοί που έκαναν δήθεν αντιπολίτευση και ξαναγύρισαν στη μήτρα του επίσημα χρησθέντος Δημάρχου, μαζί με κάποιους νεοεμφανιζόμενους από το "Λίμπρο Ντόρο" νεοπαγών κομμάτων και παρατάξεων, είναι πολύ πιθανό να μας παραδώσουν σε 3,5 χρόνια ένα χρέος που θα ξεπερνά τα 100 εκτ. ευρώ. Τότε το ντόποιο Δ.Ν.Τ. θα επιβάλλει αναγκαστική διαχείριση και θεαματική συρρίκνωση όλων των λειτουργιών και υπηρεσιών, ως μαύρη γάτα που τρώει Κορυδαλλούς και όχι μόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου